ЮНІСЕФ доставив в Україну майже три мільйони доз вакцини Moderna

13:09, 07.11.2021
ЮНІСЕФ доставив в Україну майже три мільйони доз вакцини Moderna

Вакцину доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). (unicef.org/ukraine)

Майже 2 930 300 доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії Moderna доставили в Україну в рамках глобальної ініціативи COVAX в неділю.

 

Вакцину доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а також МОЗ.

 

«Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. Сьогодні вакцинація - це у першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини.

 

Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19», - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

 

Тоді як у фонді наголосили, що згідно з найновішим опитуванням, проведеним ЮНІСЕФ, 42% українців, які ще не вакцинувались, готові щепитися.

 

«Вакциновані у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені. Будь ласка, отримайте захист зараз», - закликає голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

 

У свою чергу голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхта наголошує:

 

«З кінця жовтня в Україні фіксується рекордно високий рівень нових заражень та смертей від коронавірусу. У той час як кожен п’ятий українець отримав щеплення від COVID-19, більшість людей, які госпіталізовані та потребують невідкладної допомоги, не пройшли повний курс вакцинації проти ковід.

 

ВООЗ вітає доставку вакцини Moderna через ініціативу COVAX в Україні. Завдяки зусиллям кожного, зараз в Україні є достатньо вакцин, які дозволяють вакцинувати сто тисяч людей щодня. Ми закликаємо українців скористатися можливістю зробити щеплення та показувати згуртованість у боротьбі з пандемією».

 

Зауважимо, що Україна отримує вакцини у рамках глобальної ініціативи COVAX безкоштовно. Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

 

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

 

Як повідомляла «УМ», український актор Андрій Федінчик поглузував з новин про смертність від коронавірусу: він ліг у труну ще й вилаявся на адресу хвороби.