Резнікова призначено міністром оборони України

11:37, 04.11.2021
Резнікова призначено міністром оборони України

"Новоспечений" міністр оборони України Олексій Резніков. (Фото: УНІАН)

На пленарному засіданні в четвер 4 листопада Верховна Рада призначила Олексія Резнікова на посаду міністра оборони України.

 

Як інформує УМ, за відповідне рішення проголосували 273 народних депутати.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада 3 листопада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Резнікова на цю посаду.

 

До цього Резніков із березня 2020 року був віцепрем'єр-міністром – міністром з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 3 листопада парламент звільнив його з цієї посади.

 

У 2008-2014 роки Резніков був депутатом Київської міськради VI скликання. Із червня 2014 року – депутат Київради VII скликання. Також обирався заступником міського голови - секретарем Київради. Із квітня 2016 року до вересня 2018 року обіймав посаду заступника голови КМДА.

 

У вересні 2019 року став представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи. Із 5 травня 2020 року - перший заступник голови української делегації в ТКГ.

 

Як повідомляла УМ, віцепремʼєр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексiй Резніков написав заяву про звільнення за власним бажанням.