ВРУ звільнила Уруського та Резнікова з урядових посад

14:19, 03.11.2021
ВРУ звільнила Уруського та Резнікова з урядових посад

Уряд в останні дні суттєво обновлюється. (Фото: сайт КМУ)

Верховна Рада на засіданні в середу з листопада звільнила Олега Уруського з посади віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення підтримали 342 народних депутати.

 

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський 1 листопада подав до Апарату Верховної Ради заяву про відставку. Уруський обіймав цю посаду з 16 липня 2020 року.

 

Народні депутати від "Слуги народу" на засіданні фракції 1 листопада підтримали призначення чинного голови Державної митної служби Павла Рябікіна замість Олега Уруського.

 

Рада планує призначити Рябікіна на цю посаду у четвер, 4 листопада.

 

Сьогодні ж позбувся посади й Олексій Резніков, який був віцепрем’єр-міністром – міністром реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 

Відповідне рішення на пленарному засіданні в середу, 3 листопада, підтримали 329 народних депутатів.

 

 

1 листопада віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков подав до Апарату ВР заяву про звільнення з посади за власним бажанням.

 

Того ж дня члени "Слуги народу" на засіданні фракції вирішили делегувати на цю посаду народного депутата Ірину Верещук. Вони також підтримали рішення Президента Володимира Зеленського щодо висунення кандидатури Олексія Резнікова на посаду міністра оборони замість Андрія Тарана, який подав у відставку у вівторок.

 

Рада планує призначити Резнікова на посаду міністра оборони, а Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на пленарному засіданні 4 листопада.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада на засіданні 3 листопада звільнила міністра захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Романа Абрамовського, який 19 жовтня написав заяву про звільнення.

 

Звільнено і міністра економіки Олексія Любенка, будинок якого в середу обшукують правоохоронці.