У Київській області затримали банду озброєних грабіжників із РФ, фото

16:37, 03.11.2021
У Київській області затримали банду озброєних грабіжників із РФ, фото

"Гастролі" двох московитів в Україні закінчилися досить скоро завдячуючи нашим правоохоронцям. (Фото: Фейсбук Андрій Небутов)

На Київщині затримали банду озброєних грабіжників із Російської Федерації.

 

Вони вдиралися в помешкання, звязували господарів, погрожували зброєю, виносили готівку й непомітно зникали.

 

Як інформує УМ, про це 3 листопада повідомив голова поліції Київської області Андрій Небутов у Фейсбуці.

 

Зловмисники «відвідали» щонайменше 4 маєтки на Київщині.

 

Так, 15 серпня група осіб проникла до будинку в  Гнідині, зв’язали господиню пластиковими хомутами, викрали 100 тисяч доларів та ювелірні вироби.

 

У селі Княжичі зловмисники вчинили напад на будинок подружжя, де викрали готівку та особисті речі. В Козині ж лиходії зухвало винесли сейф. 

 

Поліцейські Київщини провели низку оперативно-розшукових заходів, відпрацювали понад 400 камер відеонагляду  та затримали грабіжників.

 

Підозрюваними  виявилися раніше судимі громадяни Російської Федерації у віці 43 і 45 років, які нелегально перетнули український кордон.

 

 

Один із фігурантів раніше судимий за вбивство і провів у місцях позбавлення волі понад 10 років, його поплічник теж раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

 

На орендованих квартирах росіян поліцейські вилучили зброю, пістолети, 7 підствольних гранат, снаряди для РПГ, ножі, пристрої для зламу дверей, рації, камуфляж.

 

 

1 жовтня суд обрав обом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Правоохоронці вкотре закликають громадян дбати про системи безпеки в приватних будинках, адже навіть ці озброєні зловмисники були змушені тікати і забути про грабунок, коли у Ворзелі їх зустріла охорона.

 

 

Як повідомляла УМ, слідчі ДБР задокументували злочинну діяльність керівника адвокатського об’єднання, який вимагав у подружжя 400 тисяч доларів США. Гроші або дві квартири у Києві вимагали за вирішення проблем потерпілих із законом, які, за попередньою інформацією, адвокат сам і створив.