У КНДР штампують «безцінні» купони та знищують лебедів

14:26, 29.10.2021
У КНДР штампують «безцінні» купони та знищують лебедів

Верхівка КНДР не відчуває ніякого негараздів на відміну від простих корейців.

Північна Корея зіткнулася з серйозною економічною кризою через закриті кордони унаслідок пандемії коронавірусу. У зв’язку з цим країна друкує купони, а також закликає їсти чорних лебедів.

 

Як інформує УМ, про це 29 жовтня повідомило агенство Reuters.

 

Влада КНДР змушена вживати надзвичайних заходів, щоб впоратися з економічними проблемами та нестачею їжі, адже закриття кордонів через пандемію затягується. Попри це там очікують найближчим часом відкрити кордони з Росією та Китаєм — основним економічним партнером Північної Кореї.

 

За даними розвідки Південної Кореї, лідер КНДР Кім Чен Ин видав указ про забезпечення безпеки кожного зерна рису і про докладання всіх зусиль для ведення сільського господарства.

 

Сам Кім Чен Ин вже публічно визнавав «напружену» ситуацію з продовольством у країні та вибачився за ті жертви, на які пішла країна для того, щоб запобігти спалаху коронавірусу. Офіційно країна заявляє, що там не зафіксували жодного випадку коронавірусу, а також відмовляється від вакцин.

 

Центробанк КНДР вже почав друкувати купони номіналом в $1 через нестачу північнокорейських вон. Це може бути пов’язано з перебоями у постачанні паперу та чорнил з Китаю для випуску власної валюти.

 

Також ЗМІ КНДР почали поширювати публікації з пропагандою вживання м’яса чорних лебедів. Вони наголошують, що їхнє м’ясо має лікувальні властивості.

 

У квітні Кім зробив заяву про труднощі у країні і закликав чиновників провести «Важкий похід» — цей термін офіційні особи КНДР використовували для позначення процесу боротьби країни під час голоду 1990-х років, коли після розпаду Радянського Союзу Північна Корея залишилася без вирішальної допомоги.

 

У січні Кім Чен Ин визнав, що країна майже провалила план економічного розвитку.

 

Як повідомляла УМ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що готовий відновити контакти з Південною Кореєю  вже у жовтні.