У окупованому РФ Криму біля суду затримали 30 активістів, фото

13:59, 29.10.2021
У окупованому РФ Криму біля суду затримали 30 активістів, фото

Акція протесту біля суду у Сімферополі. (Фото: facebook.com/crimeansolidarity)

В окупованому Сімферополі, вранці 29 жовтня, затримали 30 осіб, які прийшли під Кримський гарнізонний військовий суд, щоб підтримати своїх співвітчизників, яким у російському суді дали по 12-17 років ув'язнення у справі Хізб ут-Тахрір.

 

Як інформує УМ, про це 29 жовтня повідомила «Кримська солідарність» у Facebook

 

Дослівно: "У Криму вже затримали 30 людей. Просто зараз до автозаку в Сімферополі завели двох журналістів "Кримської солідарності", які знімали. Поліцейські ясно чули, що чоловіки є представниками ЗМІ. Жодних звинувачень їм висунуто не було. У них є посвідчення та редакційне завдання".

 

 

Повідомляється, що силовики затримання не коментують.

 

За даними "Кримської солідарності", 15 людей збиралися відправити до "Центрального" відділу поліції № 3, а решту до "Київського" відділу поліції № 2.

 

 Пізніше повідомили, що кореспондентів "Кримської солідарності" Енвера Алімова та Сейрана Максудова відпустили з відділення поліції на підставі наявності редакційного завдання.

 

 

Що було раніше: Вранці 29 жовтня кримські татари приїхали під Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, де оголошували вирок фігурантам "третьої Бахчисарайської групи".

 

Також активісти зібралися під Кримським гарнізонним військовим судом у Сімферополі, звідки по відеозв'язку виступала адвокат Ліля Гемеджі.

 

Повідомляється, що, незважаючи на відкритість процесу, у Сімферополі поліція та ДАІ не пускали нікого навіть у двір суду. Поліція в цивільному брала у протестувальників під судом документи та фотографувала.

 

 

Такі дії силовики пояснювали тим, що активісти "вчиняють адміністративне правопорушення".  

 

Як повідомляла УМ, чотирьом учасникам «третьої бахчисарайської групи» російський суд призначив від 12 до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.