У Києві керівництво держави вшанувало пам’ять визволителів

12:02, 28.10.2021
У Києві керівництво держави вшанувало пам’ять визволителів

Показово, що на світлинах Банкової до керівництва держави відносить себе і глава ОП Андрій Єрмак, який стоїть в центрі - між Шмигалем і Стефанчук. (Фото Офісу президента)

Керівництво держави ушанувало пам'ять загиблих визволителів України з нагоди 77-ї річниці звільнення від фашистських загарбників.

 

Церемонія вшанування і покладання квітів до могили Невідомого солдата відбулася в Парку Слави у Києві в четвер.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс президента.

 

Воїни почесної варти встановили вінок біля Вічного вогню.

 

Участь у церемонії взяли президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, новообраний голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

 

«​​77 років тому нацистських окупантів було вигнано з української землі. Вічна пам'ять усім, хто віддав за неї життя! Вічна слава всім її захисникам!» - наголошує президент  Зеленський у цей день.

 

 

Показово, що на світлинах Банкової можна помітити, що до керівництва держави відносить себе і глава ОП Андрій Єрмак, який на фото стоїть в центрі - між Шмигалем і Стефанчук.

 

І це при тому, що адміністративна посада Єрмака навіть не згадується у Конституції України! Але у повідомленні Офісу президента, в переліку можновладців, які були присутні на заході, Єрмак чомусь згадується одразу після президента Зеленського і перед керівниками уряду і парламенту.

 

Нагадаємо, 28 жовтня відзначається День визволення від фашистських загарбників, присвячений вигнанню військ нацистської Німеччини з території України у 1944 році.

 

Як повідомляла "УМ", в Росії вводять адміністративну і кримінальну відповідальність за "заперечення вирішальної ролі радянського народу в розгромі нацистської Німеччини та гуманітарної місії СРСР при звільненні країн Європи".