На всіх обласних залізничних вокзалах відкриють пункти вакцинації проти Covid

15:10, 23.10.2021
На всіх обласних залізничних вокзалах відкриють пункти вакцинації проти Covid

Кількість пунктів вакцинування на залізничних вокзалах України значно збільшиться.

Пункти вакцинації проти коронавірусу розгорнуться на залізничних вокзалах у всіх обласних центрах, а також у великих містах.

 

Як інформує УМ, рол це 23 жовтня  повідомили на сайті УЗ.

 

Перевізник зазначає, що 23 жовтня, крім раніше відкритих, почали працювати пункти вакцинації на вокзалах Івано-Франківська та Маріуполя.

 

«Спільно з МОЗ ми розгортаємо пункти вакцинації в ключових транспортних хабах країни: вокзалах, аеропортах, автовокзалах, найбільших поштових відділеннях. Пункти вакцинації вже діють на 10 вокзалах, сьогодні ще додадуться Маріуполь та Івано-Франківськ, з понеділка відкриється центр вакцинації в аеропорту Борисполя. Ми просимо пасажирів із розумінням поставитися до обмежень, які насправді вже рятують життя: лише за дві доби вдалося виявити майже 300 інфікованих осіб, які мали сідати у потяг», - заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

 

В УЗ розповіли, що наразі вже вакциновано проти ковіду 30% провідників, і «найближчим часом ця цифра буде збільшена вдвічі».

 

Із 25 жовтня пункти вакцинації почнуть працювати на залізничних вокзалах у таких містах:

 

Херсон

Ковель

Кривий Ріг

Нікополь

Подільськ

Миколаєв

Чернівці

Роздільна

 

Нагадаємо, що раніше пункти вакцинації було відкрито на залізничних вокзалах Києва (2 пункти), Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Ніжина, Коростеня, Рівного, Хмельницького та Ужгорода.

 

Також на 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Тут невакциновані пасажири можуть зробити експрес-тест та отримати довідку, що в разі негативного результату буде підставою для посадки в поїзд. Ця послуга для пасажирів, які мають квиток на поїзд, коштує 350 грн. Від початку їх функціонування — 21 жовтня — було зроблено понад 4 тисяч тестів.

 

Як повідомляла УМ, на залізничних вокзалах «Укрзалізниця» розгорнула пункти вакцинації та експрес-тестування на коронавірус.