КНДР запустила балістичну ракету в Японське море

09:37, 19.10.2021
КНДР запустила балістичну ракету в Японське море

Лідер КНДР Кім Чен Ин нещодавно пообіцяв створити "непереможну армію" (Фото: KCNA)

Північна Корея випустила принаймні одну балістичну ракету у води біля узбережжя Японії.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня повідомила BBC із посиланням на заяви військових Японії і Південної Кореї.

 

У вівторок, 19 жовтня, Обʼєднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що одну ракету запустили з порту Сінпо на сході країни, де Пхеньян зазвичай базує свої підводні човни. Ракета приводнилася в Східному морі, також відомому як Японське море. Премʼєр-міністр Японії Фуміо Кісіда сказав, що КНДР запустила дві ракети, назвавши запуски «дуже прикрими».

 

Запуск ракети відбувається на тлі зустрічі у Сеулі глав розвідок Південної Кореї, Японії і США. В останні тижні Пхеньян приступив до серії випробувань гіперзвукових крилатих ракет і ракет великої дальності, а також зенітної зброї. Деякі з цих тестів порушують суворі міжнародні санкції: Організація Обʼєднаних Націй прямо забороняє Північній Кореї випробовувати балістичні ракети, а також ядерну зброю.

 

Північна Корея просуває свої ракетні випробування, оскільки Південна Корея також розробляє власну зброю, що, на думку спостерігачів, перетворилося у своєрідні перегони на Корейському півострові. Сеул нещодавно представив ракету, що запускається з підводних човнів, і цього тижня проводить найбільшу оборонну виставку у Південній Кореї. Також найближчим часом Корея планує запустити власну космічну ракету.

 

Північна і Південна Корея технічно все ще перебувають в стані війни, тому що мирної угоди не було досягнуто після закінчення корейської війни в 1953 році. Північ неодноразово звинувачував Південну Корею в подвійних стандартах військової діяльності. Південна Корея нещодавно запустила свою першу балістичну ракету з підводного човна для стримування «провокацій» Північної Кореї. США закликають Північну Корею відмовитися від своєї ядерної зброї.

 

У серпні цього року повідомлялося, що Північна Корея, ймовірно, перезапустила ядерний реактор в Йонбені, який виробляв плутоній, як вважається, для ядерної зброї.