Біл Клінтон госпіталізований через сепсис

13:11, 16.10.2021
Біл Клінтон госпіталізований через сепсис

Біл Клінтон нині занедужав. (facebook.com/billclinton)

Колишнього президента Сполучених Штатів, 75-річного Білла Клінтона госпіталізували із зараженням крові (сепсисом) до Медичного центру Ірвінського університету Каліфорнії в ніч на п’ятницю за місцевим часом.

 

Наразі відомо, що стан 42-го президента США покращується.

 

Хвороба політика не пов'язана з COVID-19, а причиною госпіталізації став саме сепсис, стверджують медики.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив його прес-секретар Ангель Уренья в Twitter.

 

Речник написав, що політик залишиться ще на одну ніч у лікарні, щоб під наглядом лікарів мати змогу прийняти антибіотики.

 

"Президент Клінтон досі лікується від інфекції в медичному центрі UC Irvine. Всі показники здоров'я поволі нормалізовуються, це також стосується рівня лейкоцитів у крові, який значно знизився", - повідомив пан Уренья.

 

І додав, що в Клінтона можна побачити ознаки "гарного гумору", а ще він висловлює "глибоку вдячність" за лікування та доброзичливі побажання, які надходять на його адресу з усієї Америки і всього світу.

 

Тоді як лікарі повідомили журналістам CNN: "Після двох днів лікування у нього спостерігається тенденція до зниження кількості лейкоцитів, і він добре реагує на антибіотики. Він поки залишається в медустанові для постійного спостереження".

 

Вільям Джефферсон (Білл) Клінтон, представник Демократичної партії, який був президентом США з 1993 року по 2001 рік. До цього його п'ять разів обирали губернатором штату Арканзас, який є його малою батьківщиною.

 

Його дружина Хіларі Клінтон також балотувалася на посаду президента США, але програла Трампу.