Михайло Забродський закидає владі ігнорування заходів вшанування пам’яті у знакові дні для України

12:30, 14.10.2021
Михайло Забродський закидає владі ігнорування заходів вшанування пам’яті у знакові дні для України

Михайло Забродський (ліворуч) фіксує ігнорування владою знакових дат. (facebook.com/EuropeanSolidarity.official)

Народний депутат від «Європейської Солідарності», генерал-лейтенант, Герой України Михайло Забродський вважає, що чинна влада ігнорує знакові для України пам’ятні дні та не відвідує такі заходи і урочистості.

 

Зокрема, й урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України.

 

Як повідомляє Україна молода, таку думку пан Забродський висловив в ефірі телеканалу «Прямий» у четвер.

 

«Я дійсно можу лише з сумом відмітити те, що відслідковується останні два роки якась дивна закономірність. На заходах такого роду, навіть в такі пам’ятні і знакові дні, хоча ми знаємо, що цей ритуал проводиться щоденно, відсутні представники влади і, більше того, дуже часто відсутні представники Міністерства оборони і командування Збройних сил», - наголосив Герой України.

 

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація затвердила план урочистих і святкових заходів до Дня захисників і захисниць України, який відзначається 14 жовтня.

 

У столиці відбудуться меморіальні заходи, а також будуть організовані національно-патріотичні проєкти, мистецькі акції та тематичні виставки.

 

Як повідомляла «УМ», на сайті Офісу президента було оприлюднено текст привітання Зеленського з нагоди Дня захисників і захисниць України.

 

Утім, про можливу участь глави держави у святкових урочистостях відомо лише те, що Зеленський вшанував пам'ять полеглих захисників на Михайлівській площі у Києві, після чого прибув до Запоріжжя і планує відвідати острів Хортиця, де зароджувалося українське козацтво.