МОЗ зробило важливе уточнення щодо перевезення дітей міжрегіональним транспортом

16:28, 12.10.2021
МОЗ зробило важливе уточнення щодо перевезення дітей міжрегіональним транспортом

Віктор Ляшко зробив важливі уточнення щодо перевезення дітей міжрегіональним транспортом під час пандемії.

Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів.

 

Як інформує УМ, про це 12 жовтня повідомили в МОЗ на своєму сайті.

 

У міністерстві наводять слова міністра охорони здоров’я про те, що нові правила перевезень поширюються на повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

 

«Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті», - уточнив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

 

Нагадаємо, що 11 жовтня на засіданні Кабінету міністрів посилили правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки – з 21 жовтня усі пасажири та водії міжрегіональних перевезень повинні мати негативний ковід-тест або щеплення.