Зеленський вважає правильним кроком зустріч із Путіним

13:57, 03.10.2021
Зеленський вважає правильним кроком зустріч із Путіним

Зеленський заявив під час брифінгу в курортному Трускавці (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що готовий до особистої зустрічі  з президентом РФ Володимиром Путіним в будь-якому форматі.

 

На його думку, зустріч з Путіним у форматі тет-а-тет може принести несподіваний результат.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час брифінгу в курортному Трускавці за підсумками зустрічі з фракцією «Слуга народу» в неділю, 3 жовтня.

 

«Якщо буде зустріч тет-а-тет, не треба зосереджуватися на конкретній адженді (порядку денному - ред.). Я думаю, там буде результат, тому що російському народу він теж потрібен", - вважає пан Зеленський.

 

Президент запевняє, що готовий до зустрічі з Путіним в нормандському форматі і "в принципі готовий до будь-якої зустрічі на сьогодні" з президентом РФ, тому що "вона допоможе Україні в питанні вирішення трагедії на Донбасі і в питаннях Криму".

 

"Упевнений, що якщо завтра Україна скаже: давайте не обговорювати ті чи інші питання, то зустріч можна наблизити. Поки я вважаю, ми собі такого дозволити не можемо... Ще раз підтверджую: ми готові до цієї зустрічі. Я вважаю, що це правильний крок . Я б хотів зустрітися з президентом Російської Федерації", - сказав глава держави.

 

І припустив, що результати зустрічі можуть бути непередбачуваними для російської сторони.

 

"Мені зрозуміло, що російська сторона, оточення президента Росії, не хоче, щоб він проводив цю зустріч зі мною саме в форматі тет-а-тет, тому що ця зустріч може принести несподіваний результат", - сказав Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», у Кремлі неодноразово говорили, що Путін готовий до зустрічі із Зеленським, але за однієї умови: питання Криму не може бути темою переговорів.

 

До речі, Зеленський продовжує ухильно відповідати на питання про те, чи планує він висувати свою кандидатуру на другий термін повноважень.