Саакашвілі оголосив голодування і написав листа з тюрми

10:40, 02.10.2021
Саакашвілі оголосив голодування і написав листа з тюрми

Лист Саакашвілі з тюрми (Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil)

Затриманий у квартирі в Тбілісі Міхеїл Саакашвілі вважає себе політв’язнем і оголосив голодування в тюрмі поблизу столиці Грузії.

 

Він також написав листа з-за грат, в якому звертається до своїх прихильників у день місцевих виборів у Грузії, 2 жовтня.

 

Як повідомляє Україна молода, лист Саакашвілі оприлюднено його командою у Facebook.

 

«Коли я виїхав з Києва і приїхав сюди, я знав, що мене напевно заарештують на сфабриковані хибні вердикти, вручені за наказом Путіна. Жодна країна світу, крім Росії, не визнає цього вироку, але я все одно прийшов, бо вірю в свою країну і в кожного з вас. Хочу всіх вас попросити піти на вибори, щоб не було проголосовано, а потім ми разом повинні захищати результати референдуму», - написав колишній президент Грузії.

 

І додав: «Моя свобода, а головне, свобода Грузії повністю залежить від ваших дій та бойових здібностей. Від цього також залежить міжнародна підтримка. Будь ласка, не сумнівайтеся і вірте, що наша перемога в наших руках, люблю вас, ваш вірний Михайло Саакашвілі».

 

Водночас, народний захисник Грузії Ніно Ломджарія повідомила, що експрезидент  оголосив себе політичним в'язнем після того, як вісім років не перебував на батьківщині.

 

Омбудсмен зустрілася із Міхо у в'язниці і каже, що у Саакашвілі немає особливих скарг на здоров'я. Він також повідомив, що сам відчинив двері квартири поліції і не чинив опору під час арешту.

 

Він також вимагає зустрічі з українським консулом.

 

 

Нагадаємо, Міхеїла Саакашвілі 1 жовтня затримали в Грузії.

 

Після цього нардеп від «Слуги народу» Ліза Ясько опублікувала спільне відео з офіційно одруженим Саакашвілі, в якому йдеться про те, що обидва політики люблять одне одного і тепер живуть разом.

 

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на чергових виборах у 2013 році він залишив країну. Після цього проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був засуджений заочно.

 

У 2015 році він був позбавлений громадянства Грузії і вже майже шість років є громадянином України. Президент Зеленський стурбований затриманням Саакашвілі у Тбілісі.