Саакашвілі повертається до Грузії попри загрозу арешту

10:57, 28.09.2021
Саакашвілі повертається до Грузії попри загрозу арешту

Саакашвілі думками вже весь у Грузії. (Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil)

Колишній президент Грузії та ексголова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі вибачився перед грузинами та заявив, що «повертається»на Батьківщину.

 

Як інформує УМ, про це він повідомив у своєму Facebook.

Саакашвілі опублікував придбані квитки на 2 жовтня на своє ім’я та на ім’я матері Гіулі Аласанія.

 

Саме в цей день у Грузії відбудуться місцеві вибори.

 

«Зрозуміло, я вже взяв квиток, як я і сказав, на вечір 2 жовтня, щоб бути разом з вами в Тбілісі і разом з вами захищати ваше волевиявлення. Разом з вами взяти участь у порятунку Грузії.

 

У мене немає особистих амбіцій, мною не рухає бажання отримати будь-яку посаду. Я не збираюся боротися за це, але я маю намір боротися за те, щоб у наших дітей було майбутнє. Щоб Грузія залишилася не тільки на карті світу, але і повернулася до швидкого розвитку», — зазначив він.

 

Нагадаємо, що експрезидент Грузії покинув країну у 2013 році.

 

Проти нього на батьківщині порушили 4 кримінальні провадження, за двома з них є вироки.

 

У червні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до 6 років вʼязниці за перевищення службових повноважень.

 

Суд встановив, що у 2005 році Саакашвілі на посаді президента наказав своїм підлеглим побити члена парламенту, бізнесмена Валерія Гелашвілі.

 

У січні 2018 року Тбіліський міський суд також визнав Саакашвілі винним у справі «про злісне перевищення повноважень» на посаді президента Грузії та присудив йому 3 роки позбавлення волі.

 

Суд встановив, що президент у 2009 році незаконно помилував чотирьох поліцейських, які відбували тюремний термін за вбивство співробітника банку.