Напередодні зустрічі Путіна та Ердогана Росія посилила удари в Сирії

09:10, 27.09.2021
Напередодні зустрічі Путіна та Ердогана Росія посилила удари в Сирії

У Сирії знову гаряче. (Фото: AFP)

Туреччина направила підкріплення в останній утримуваний повстанцями анклав на північному заході Сирії – Ідліб –  оскільки Росія посилила авіаудари по ньому в неділю.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агенство Reuters

 

Жителі, а також опозиційні і військові джерела заявили, що російські літаки бомбили села навколо міста Афрін в неділю, посилюючи повітряні удари по населених пунктах, що утримують підтримувані Туреччиною повстанці.

 

Російські літаки  скинули боєприпаси.

 

Джерела повстанців повідомили, що щонайменше п'ять бійців з підтримуваного Туреччиною угруповання були вбиті, а щонайменше 12 мирних жителів - були поранені.

 

Прессекретар Національної армії – основної сили повстанців, що підтримується Туреччиною - майор Юсеф Хамуд сказав Reuters, що "ескалація Росії посилилася на цьому тижні і почалася в провінції Ідліб, а тепер поширюється на райони північної провінції Алеппо уздовж кордону".

 

Ескалація сталася за кілька днів до того, як президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, як очікується, зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним в Сочі в середу, щоб обговорити угоду, досягнуту в минулому році.

 

Reuters пише, що режим припинення вогню, раніше досягнутий Москвою і Анкарою, закріпив значні успіхи сирійської армії і підтримуваних Іраном ополченців, але велике розгортання турецьких військ в провінції Ідліб зупинило подальше просування настання під керівництвом Росії.

 

Нагадаємо, що в сирійській провінції Ідліб Росія підтримує наступ армії президента Башара Асада, а Туреччина підтримує повстанців.

 

Наприкінці лютого 2020 року літаки Сирії та РФ атакували турецьких військових в Ідлібі – загинули 33 людини.

 

А 5 березня 2020-го РФ і Туреччина оголосили про припинення вогню в Ідліб.