В Україні стало платним зберігання автомобільних номерних знаків

17:01, 24.09.2021
В Україні стало платним зберігання автомобільних номерних знаків

Невчасно забрав номерний знак - плати.

В Україні з п’ятниці, 24 вересня, набуває чинності постанова, згідно з якою зберігання автомобільних номерних знаків коштуватиме 10,8 гривні за добу (9 гривень без урахування ПДВ).

 

Як інформує УМ, про це 24 вересня в Telegram повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

 

«Сьогодні набуває чинності постанова, за нормами якої відповідальне зберігання номерних знаків коштує 9 гривень на добу без урахування податку на додану вартість. Адже після закінчення терміну оплаченого зберігання вам необхідно подбати про продовження резерву. В іншому випадку ви ризикуєте їх втратити — номерні знаки буде знищено», — йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

Для отримання цієї послуги знадобляться такі документи: заява та документи, що посвідчують особу; реєстраційні документи на транспортний засіб, платіжний документ (квитанція), що засвідчує оплату адміністративної послуги.

 

Нею також передбачено реалізацію експериментального проєкту щодо отримання громадянами теоретичних знань із правил дорожнього руху за дистанційною формою навчання та отримання за бажанням через електронний кабінет посвідчення водія поштою або кур’єром.

 

Нагадаємо, що 25 березня в Україні оновили правила видачі автомобільних номерів. Їх почали видавати не за місцем прописки власника, а за місцем здійснення реєстрації транспортного засобу.

 

А 24 липня Кабінет міністрів визначив вартість індивідуальних автомобільних номерів. Так, для номерів із зазначеною комбінацією цифр встановлена вартість від 4 до 30 тисяч гривень.