У Карпатах – штормовий вітер. Рятувальники просять утриматися від походів

10:57, 24.09.2021
У Карпатах – штормовий вітер. Рятувальники просять утриматися від походів

У Карпатах зараз не переливки.

У Карпатах здійнявся штормовий вітер і падає дощ зі сніжною крупою, через що видимість обмежена до 70 метрів. Рятувальники оголосили штормове попередження та просять не підійматися в гори.

 

Як інформує УМ, про це 24 вересня повідомили в дописі Чорногірського гірського пошуково-рятувального постау Фейсбуці.

 

«Станом на 08:35 24 вересня на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря 0 °С, вітер південно-західний 20—24 м/с із поривами до 30 м/с. Наполегливо рекомендуємо утриматися від виходу у високогірʼя», — зазначають рятувальники.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій також попередила про пориви вітру та погіршення погодних умов на всій території України.

 

Синоптики зазначають, що сьогодні очікується мінлива, дощова та вітряна погода через атмосферні фронти з північного заходу Європи.

 

А от на вихідні дні погода почне поліпшуватися: дощів і хмар стане менше, вітер послабшає, а температура дещо підвищиться.

 

На горі Піп Іван Чорногірський у ніч на 21 вересня температура повітря опустилася до -6 °С. До цього на горі температура зберігалася на рівні 0 °С. Утім, уже в середу, 22 вересня, у Карпатах пішов сніг.