У Нацполіції назвали основні версії замаху на Шефіра

15:46, 22.09.2021
У Нацполіції назвали основні версії замаху на Шефіра

Тиск на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації - таку версію оприлюднив Клименко під час пресконференції.

Поліція розглядає як основні версії обстрілу автомобіля першого помічника Президента Сергія Шефіра – замах з метою тиску на керівництво держави і дестабілізацію політичної ситуації.

 

Як інформує УМ, про це 22 вересня це голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив під час пресконференції.

 

«Версії, які розглядає Національна поліція, це замах з метою тиску на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації. У тому числі розглядається версія за участю спецслужб іноземних держав», - сказав, зокрема, оцільник Нацполіції.

 

 

Клименко додав, що до розшукових дій підключені найкращі працівники відомства, яким також допомагають співробітники СБУ.

 

Нагадаємо, що в 22 вересня в Київській області стріляли в автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, водій зазнав поранень.

 

Наразі водія, який отримав три кульові поранення, вже прооперовано.

 

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли буди здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

 

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента Сергія Шефіра було відкрито кримінальне провадження - з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

 

Поліція ввела у Київській області операцію “Перехоплення”.