Через виверження вулкану на Канарських островах евакуйовано тисячі людей

09:58, 20.09.2021
Через виверження вулкану на Канарських островах евакуйовано тисячі людей

Стихія на Канарах розгулялася не на жарт - через виверження вулкану евакуйовано 5 тисяч людей.

На Канарському архіпелазі в Атлантичному океані, на одному з іспанських островів – Ла-Пальма, почалося виверження вулкана  Кумбре -В'єха.

 

Як інформує УМ, про це повідомила El Pais.

 

Місцева влада евакуювала 5 тисяч жителів через виверження вулкана. Очікується, що ця цифра може зрости вдвічі. В цілому в муніципалітетах навколо вулкана живуть близько 35 тисяч осіб.

 

Виверження почалося в неділю о 15:12 за місцевим часом, йому передував сильний землетрус, після якого був величезний стовп диму і викид попелу. Спочатку магма спричинила дві тріщини через які текли потоки лави. Всього за кілька годин таких тріщин стало сім.

 

 

Через виверження перекриті кілька доріг, лава вже досягла деяких будинків. Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у зв'язку з ситуацією відклав від'їзд в Нью-Йорк і прибув на острів.

 

На острові Пальма раніше була оголошено стані підвищеної готовності після того, як за один тиждень навколо вулкана було зареєстровано понад 22 000 підземних поштовхів.

 

Нагадаємо, що на Канарських островах останній раз реєстрували виверження вулкана в 2011 році під водою біля острова Ель Йерро.