В Україні розпочалися масштабні військові навчання RapidTrident

09:15, 20.09.2021
В Україні розпочалися масштабні військові навчання RapidTrident

У навчаннях беруть участь шість тисяч військових з п’ятнадцяти країн.

У Львівській області стартували наймасштабніші міжнародні навчання RapidTrident – «Швидкий тризуб».

 

За легендою, багатонаціональні підрозділи звільнятимуть місто, яке захопили бойовики та допомагатимуть в евакуації місцевих мешканців. А ще заплановано спільне десантування з літака військово-транспортної авіації США.

 

Шість тисяч військових з п’ятнадцяти країн з’їхалися на Яворівський полігон.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі Сухопутних військ у Фейсбуці.

 

«Українсько-американські навчання Rapid Trident – 2021, в яких візьмуть участь 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів, розпочинаються 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки», – йдеться, зокрема, в повідомлені.

 

Зазначається, що командувач командування підготовки Командування Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Ігор Палагнюк разом із керівником українсько-американських навчань Rapid Trident-2021, бригадним генералом Владиславом Клочковим перевірили хід бойового злагодження однієї з механізованих бригад Сухопутних військ та готовність до проведення багатонаціональних навчань підрозділів Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Військової служби правопорядку.

 

Також була перевірена готовність до навчань апарату керівництва Rapid Trident – 2021, командного пункту окремої механізованої бригади та об’єктів полігону.

 

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що у Львівській області, механізовані підрозділи за підтримки артилерії відпрацювали тактичні дії під час наступу.

 

Українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ Rapid Trident – 2021 триватимуть до 1 жовтня.