Китай завершив першу пілотовану місію на орбіту

11:23, 18.09.2021
Китай завершив першу пілотовану місію на орбіту

За три місяці роботи екіпаж двічі працював поза межами корабля (Фото Сіньхуа)

Троє китайських космонавтів - Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо, яких першими відправили на орбіту для будівництва космічної станції, успішно завершили свою тримісячну місію і безпечно повернулися на Землю.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє агентство Сіньхуа в суботу.

 

Зазначається, що капсула пілотованого космічного корабля «Шеньчжоу-12» приземлилася на посадковий майданчик «Дунфен» в автономному районі Внутрішня Монголія (Північний Китай).

 

Офіційний Пекін заявляє, що перший пілотований космічний політ в рамках місії з будівництва китайської космічної станції увінчався повним успіхом.

 

Зокрема, за три місяці роботи екіпаж двічі працював поза межами корабля, провів серію експериментів в області космічної науки і технічні випробування.

 

Також астронавти тестували ключові технології для будівництва та експлуатації космічної станції, що стосуються довготривалого перебування космонавтів.

 

«Успіх пілотованого космічного польоту «Шеньчжоу-12» заклав міцну основу для майбутнього будівництва та експлуатації китайської космічної станції», — резюмує видання.

 

Китай будує свій аналог Міжнародної космічної станції. Адже МКС завершить роботу у 2024 році.

 

Тоді як Китай планує розгорнути свою станцію вже до 2022 року. 29 квітня на орбіту вивели основний модуль Tianhe майбутньої станції.

 

КНР запустить ще 11 ракет для добудови.

 

Як повідомляла «УМ», місія українсько-британської компанії Spacebit  планує доставити прапор України на Місяць.