У Грузії після локдауну відновив роботу громадський транспорт

12:44, 13.09.2021
У Грузії після локдауну відновив роботу громадський транспорт

Рух метро та наземного транспорту відновився у Тбілісі, Батумі, Руставі, Кутаїсі та Зугдіді.

Після місячного локдауну (через рекорди заражень коронавірусом) – у п’яти найбільших містах Грузії відновили роботу громадського транспорту.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомили «Новости Грузия».

Рух метро та наземного транспорту відновився у Тбілісі, Батумі, Руставі, Кутаїсі та Зугдіді. Таке рішення анонсували ще 7 вересня.

 

У громадському транспорті зберігається вимога маскового режиму і дотримання дистанції.

 

За час епідемії коронавірусу уряд Грузії зупиняв транспорт у найбільших містах вже чотири рази - на три місяці навесні 2020 року, з листопада до лютого 2021 року та навесні з 3 до 13 травня, на так званий "великодній локдаун".

 

Останній раз транспорт зупинили з 14 серпня початково до 4 вересня через стрімке зростання кількості заражень. Попри нарікання людей (хоча транспорт зупинили, більшість підприємств продовжили працювати як завжди), у підсумку термін запуску транспорту змістили на 13 вересня.

 

Під час останньої хвилі епідемії в серпні Грузія, населення якої співмірне з населенням Києва, зареєструвала нові рекорди заражень - вперше понад 6 тисяч хворих за добу, та нові максимуми смертей (понад 80). Відтоді приріст заражень поступово спадає.