Ізраїльтяни розбомбили в Газі виробництво ракет ХАМАС і бетонний завод

10:44, 07.09.2021
Ізраїльтяни розбомбили в Газі виробництво ракет ХАМАС і бетонний завод

Саме ці літаки F-35 ВПС Ізраїлю виконали місію. (Фото:IDF)

Ізраїльські військові в ніч на 7 вересня завдали авіаударів у секторі Гази по майданчику для виробництва ракет для руху ХАМАС і бетонному заводу в місті Хан-Юніс.

 

Як інформує УМ, про це 7 вересня повідомила Армія оборони Ізраїлю (IDF) та The Jerusalem Post.

 

Ізраїльська авіація атакувала обʼєкти «у відповідь на запуск бойовиками ХАМАС повітряних куль з вибухівкою», які викликали пожежі в Ізраїлі.

 

У IDF пояснили, що завод обстріляний через те, що на ньому виробляли бетон для будівництва мережі підземних тунелів, які використовують бойовики. Атаковані обʼєкти були розташовані в центрі цивільного району в секторі Гази, недалеко від культурних обʼєктів, мечетей і водопостачання.

 

За даними палестинських ЗМІ, жертв і поранень немає.

 

Нагадаємо, що із 10 до 21 травня між Ізраїлем і сектором Гази йшла «ракетна війна». ХАМАС і «Ісламський джихад» почали масовані ракетні удари на тлі сутичок в Єрусалимі біля мечеті Аль-Акса. Ізраїль у відповідь почав операцію «Страж стіни» із застосуванням наземних сил. За 11 днів загинули близько 260 палестинців і 13 ізраїльтян.

 

Після цього Ізраїль кілька разів наносив удари по обʼєктах бойовиків в секторі Гази. Це були відповіді на кулі з вибухівкою.