У Полтаві обшукали кабінет мера і затримали депутата, фото

19:23, 02.09.2021
У Полтаві обшукали кабінет мера і затримали депутата, фото

Під час обшуків у мерії Полтави. (Фото СБУ і Полтавської обласної прокуратури)

Співробітники СБУ проводять обшуки в приміщенні Полтавської міської ради у четвер.

 

Причина: на хабарі викрили двох осіб  - депутата міськради і посадовця мерії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють СБУ і обласна прокуратура Полтавщини, а також місцеві ЗМІ з місця подій.

 

В СБУ повідомили, що викрили на отриманні неправомірної вигоди посадовців одного з Управлінь Полтавської міської ради та депутата міськради.

 

 

«Зловмисники намагалися організувати систему поборів з місцевих підприємців при видачі дозвільних документів на будівництво та благоустрій. У разі відмови платити, погрожували створити перешкоди у веденні підприємницької діяльності.

 

За даними слідства, вартість таких дозвільних документів для одного із місцевих підприємців зловмисники оцінили в 5 тисяч доларів США», - зазначили у СБУ.

 

Оперативники затримали депутата відповідно до ст. 208 КПК України під час отримання другого траншу «платежу».

 

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України затриманому та причетним посадовцям найближчим часом планується оголосити про підозру. Тривають слідчі дії.

 

 

Водночас полтавські ЗМІ повідомляють, що співробітники СБУ спільно зі слідчими поліції обшукали кабінет міського голови Олександра Мамая та начальника управління з питань містобудування та архітектури Полтавської громади Миколи Шевельова.

 

Близько 16:30  голову фракції "За майбутнє" у Полтавській міськраді Євгена Диканя у супроводі правоохоронців вивели з будівлі міськради на очах у журналістів і перехожих.

 

Також на задньому подвір'ї міськради обшукали машину Диканя. Паралельно слідчі дії тривають у ресторані "Болоньєта Траторія", який належить Євгену Диканю.

 

Водночас Полтавська обласна прокуратура повідомляє, що за даними слідства, корупціонери вимагали у громадянина цю суму за видачу паспорта фасаду об’єкта нерухомості, розташованого у центрі Полтави, та непритягнення його до відповідальності за проведену реконструкцію будівлі.

 

У разі відмови платити, погрожували створити перешкоди у веденні підприємницької діяльності.

 

"Після одержання останньої частини хабара у сумі 3 тис доларів США депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення обом про підозру та обрання запобіжних заходів", - інформують у прокуратурі.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським райуправлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Полтавській області.

 

Як повідомляла "УМ", член Комісії з азартних ігор, затриманий детективами НАБУ і прокурорами САП на хабарі у розмірі 90 тисяч доларів, виявився довіреною особою голови СБУ Івана Баканова.