Із Афганістану українців евакуюватимуть навіть після встановленого талібами терміну

13:29, 31.08.2021
Із Афганістану українців евакуюватимуть навіть після встановленого талібами терміну

Евакуація українців із Афганістану буде відбуватися попри все навіть після 31 серпня.

 

Міністерство закордонних справ Україні повідомило, що евакуація громадян із Афганістану продовжиться після 31 серпня. Маршрути повернення українців можуть бути скориговані залежно від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

 

Як інформує УМ, про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

 

За його словами, безпекові ризики в країні продовжують зростати.

 

«За останні кілька днів МЗС та посольство України в Таджикистані спостерігають нову хвилю запитів про евакуацію із Афганістану. Зараз посольство уточнює дані людей, їхню кількість, місцезнаходження і підтримує з ними зв’язок», - сказав, зокрема, чиновник.

 

Він зазначив, що коли з’явиться перша нагода, всі громадяни, які повідомили про себе українському посольству в Таджикистані, отримають інструкції про подальші дії.

 

«Важливий момент: будь-які публічні нагнітання емоцій довкола евакуації шкодять роботі, створюють ризик як для тих, хто хоче виїхати, так і тих, хто хоче їм у цьому допомогти. Працюємо 24/7 і нікого не залишимо напризволяще», - додав Ніколаєнко.

 

Україна вже організувала в безпрецедентно складних умовах шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей. Це один із найвищих показників успішних операцій серед іноземних держав, громадяни яких потребують допомоги в Афганістані.

 

Нагадаємо, що США закінчили свою місію в Афганістані опівночі 31 серпня. Військові покинули країну.

 

Як відомо, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію по Афганістану. У ньому талібів закликають не заважати евакуації.