США нанесли удар по смертниках ІДІЛ у Кабулі

18:22, 29.08.2021
США нанесли удар по смертниках ІДІЛ у Кабулі

Внаслідок авіаудару США у Кабулі відбулися "значні вторинні вибухи", що свідчать про наявність великої кількості вибухівки в авто терористів.

Військові США надали адекватну відповідь смертникам терористичної організації ІДІЛ, які організували вибухи в аеропорту Кабулу в останні дні.

 

Зокрема, американці нанесли ракетний удар по позиції бойовиків угруповання "Ісламська Держава" у столиці Афганістану.

 

Як передає Україна молода, про це інформують світові ЗМІ у неділю ввечері.

 

Як зазначає Reuters, за словами представника США, який попросив не називати своє ім’я, сьогоднішній ракетний удар був націлений на позиції бойовиків ІДІЛ.

 

Зокрема, Пентагон завдав авіаудару по автомобілю, в якому перебувало "кілька терористів-смертників" з ІДІЛ, перш ніж вони змогли нанести удар по американській військовій евакуації в міжнародному аеропорту Кабула.

 

Представник «Талібану» Забіхула Муджахід заявив у зверненні до журналістів, що удар США був спрямований на терориста-смертника, який керував автомобілем, завантаженим вибухівкою.

 

Два американських військових чиновники, які говорили на умовах анонімності, назвали авіаудар успішним. За їхніми словами, внаслідок удару відбулися "значні вторинні вибухи", що свідчать про наявність великої кількості вибухового матеріалу в автомобілі.

 

Так, сьогодні у Кабулі поблизу летовища стався вибух, за попередніми даними, щонайменше дві людини загинули та ще троє дістали поранень.

 

Тоді як у четвер унаслідок підриву терориста-смертника на летовищі Кабулу загинули близько 200 осіб, зокрема 13 американських військовослужбовців.

 

Вибух у Кабулі влаштували терористи-смертники ІДІЛ, адже саме ця організація взяла на себе відповідальність.

 

Пізніше військові США у відповідь на теракт у Кабулі завдали удару з дрона по одному з членів терористичної організації "Ісламська держава", він загинув.

 

У суботу генерал-майор армії США Вільям Тейлор повідомив, що два бойовики ІДІЛ були вбиті і ще один поранений внаслідок удару безпілотника у п'ятницю в провінції Нангархар на сході Афганістану.