На Кубі «змішують» власну вакцину з китайською

17:19, 29.08.2021
На Кубі «змішують» власну вакцину з китайською

На Кубі стверджують, що ефективність такого комбінування вакцин становить понад 90% (Фото: Primate Vision)

Влада Куби вирішила боротися з пандемією коронавірусу, комбінуючи вакцину власного виробництва та препарат виробництва китайської компанії Sinopharm.

 

Як передає УМ, про це повідомляє портал Translating Cuba.

 

Зокрема, як заявив голова кубинського Інституту вакцини "Фінлі" Вісенте Верес, з неділі органи охорони здоров’я застосовуватимуть у центральній провінції Сьєнфуегос дві дози вакцини Sinopharm у поєднанні з кубинським підсилювачем.

 

Щеплення робитимуть особам, яким виповнилося 19 років.

 

За інформацією Reuters, на Кубі стверджують, що ефективність такого комбінування вакцин становить понад 90%, проте походження цих даних влада не уточнює.

 

Також невідомо, чи дозволяв кубинський регулятор застосування китайської вакцини.

 

Влада Куби, яка заявляла на початку сепня, що зможе виготовити достатню кількість вакцин для всієї країни до вересня, не пояснила, чому тепер вирішила застосовувати іноземний медичний засіб.

 

Китайська вакцина проти COVID-19 Sinopharm вже схвалена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я та іншими країнами та може забезпечувати належний рівень профілактики та пом’якшення перебігу захворювання.

 

Кубинський державний науково-дослідний інститут раніше заявив, що підписав угоду з Іранським інститутом Пастера щодо випробування в Ірані свого препарату-кандидата на вакцину проти COVID-19.

 

Як повідомляла «УМ», додаткові поставки до України вакцини Moderna для першої дози наразі не плануються.