Таліби пропонують Туреччині управління аеропортом Кабула

14:18, 27.08.2021
Таліби пропонують Туреччині управління аеропортом Кабула

Ердоган, схоже, не проти пропозиції "Талібану".

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що «Талібан» запропонував Туреччині управління аеропортом Кабула, але в Анкарі поки не ухвалили рішення про це.

 

Як інформує УМ, про це Ердоган сказав на прес-конференції в Міжнародному аеропорту Ататюрка у Стамбулі перед вильотом у Боснію і Герцеговину.

 

Турецький лідер назвав запізнілим рішення Німеччини працювати з Туреччиною в питанні управління аеропортом.

 

«Коли всі покинули Афганістан, ми залишилися», – сказав Ердоган.

 

Президент Туреччини засудив серію терактів у районі міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая в столиці Афганістану Кабулі.

 

«Той факт, що ДЕАШ вчинила цей теракт у такий (критичний) період, демонструє ступінь небезпеки цієї терористичної організації для регіону та світу», – сказав він.

 

Ердоган повідомив, що евакуація контингенту ЗС Туреччини, що несе службу в Афганістані, продовжується і завершиться в найкоротші терміни.

 

Турецький лідер сказав, що в Туреччині на даний момент перебуває 300 тисяч мігрантів із Афганістану, в тому числі тих, хто не значаться у списках МВС.

 

«Міграція – чутливе питання для Анкари. Туреччина зводить стіни практично скрізь – від кордону з Іраном до кордону з Іраком і Сирією», – зазначив глава турецької держави.

 

Говорячи про можливість проведення переговорів із талібами, він заявив: «Туреччина не збирається питати у когось, із ким, де і коли які переговори вести».