Микола Чаус свідчить про своє викрадення з метою вбивства

14:45, 10.08.2021
Микола Чаус свідчить про своє викрадення з метою вбивства

Микола Чаус каже, що пройшов 50 км, тікаючи від викрадачів. (Коллаж Європейської правди)

Колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус наполягає, що його хотіли вбити і саме тому й викрали у центрі Кишиніва у квітні.

 

На його думку, вбивство не відбулося (протягом понад трьох місяців – Ред.) через те, що він втік від викрадачів.

 

Як повідомляє Україна молода, свідчення Чауса оприлюднені в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 4 серпня лише зараз у базі ЄРДР.

 

Згідно з судовими матеріалами, підозрюваний у хабарництві Чаус називає себе потерпілим у справі про викрадення з метою вбивства.

 

Він стверджує, що вбивство не реалізували, бо він втік, пройшов 50 км пішки та добровільно з`явився до органів Служби безпеки України.

 

Микоал Чаус зазначає, що його затримали лише 3 серпня, до цього йому були забезпечені заходи захисту у зв`язку із існуванням загрози вбивства.

 

Колишній суддя вважає, що працівники НАБУ порушили норми КПК України, не подавши клопотання про його затримання до Вищого антикорупційного суду, натомість звернувшись із клопотанням про застосування запобіжного заходу.

 

Такі обставини Чаус вважає свідченням вказівки працівниками Національного антикорупційного бюро України або Спеціалізованої антикорупційної прокуратури діяти певним чином. На його думку, працівники НАБУ порушили порядок звернення до Вищого антикорупційного суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу.

 

Він також вважає, що слідчий суддя мав би відмовити НАБУ у відкритті провадження за вказаним клопотанням.

 

Нагадаємо, 4 серпня суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько обрав запобіжний захід Миколі Чаусу у справі про хабарництво: цілодобовий домашній арешт. Чауса зобов'язали носити браслет.

 

Як повідомляла «УМ», 30 липня брудного і голодного Чауса виявили у селі Мазурівка на Вінниччині в одних шортах.