Ердоган дякує Україні за допомогу в боротьбі з лісовими пожежами

11:14, 04.08.2021
Ердоган дякує Україні за допомогу в боротьбі з лісовими пожежами

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган (Фото з ФБ-сторінки Ердогана)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подякував країнам та їхнім лідерам за надані підтримку та допомогу у боротьбі з масштабними лісовими пожежами в курортних регіонах країни.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Ердоган сказав під час наради у Державному центрі з координації інформації в Анкарі.

 

«Висловлюю вдячність нашому сусідові президенту Ірану Ібрагіму Рейсі, еміру Катару шейху Таміму, президенту Хорватії Зорану Мілановичу та президенту України Володимиру Зеленському за виявлену рішучу солідарність», - сказав президент Туреччини.

 

Турецький лідер також подякував керівництву Азербайджану, Іспанії та Росії.

 

«Від імені моєї нації хотів би подякувати всім дружнім країнам та організаціям, які надіслали свою підтримку, побажання та співчуття, заявили про свою готовність допомогти та надіслали допомогу у нашій боротьбі з лісовими пожежами», - сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», 30 липня два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж. Українці беруть активну участь у боротьбі з вогнем на півдні та південному заході Туреччини.