У Туреччині евакуюють туристів з курортів через лісові пожежі

12:20, 01.08.2021
У Туреччині евакуюють туристів з курортів через лісові пожежі

Вогонь загрожує готелям та оселям у курортній Анталії, які опинилися у вогняній пастці. (Фото: Новая газета і ЕРА)

Судна берегової охорони евакуюють туристів з пляжів на південному заході Туреччини, де вирують лісові пожежі.

 

Вогонь вже загрожує готелям та оселям, які опинилися у вогняній пастці. Єдиний шлях до порятунку – морський.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють турецькі і світові ЗМІ.

 

Зазначається, що для захисту відпочивальників використовують судна берегової охорони Туреччини, яким на допомогу прийшли приватні човни та яхти.

 

У курортному місті Бодрум вже евакуювали туристів у трьох п'ятизіркових готелях. На фото, які мер Бодрума опублікував у Twitter, видно, що вогонь все ще палає в неділю вранці.

 

Місцеві ЗМІ також опублікували драматичні кадри, на яких видно, як люди зі своїми речами тікають з небезпечного району, коли до міста з гори, вкритої лісом, швидко наближається пожежа. Незрозуміло точно, коли це відео зняли.

 

Пожежі, які тривають з середи, забрали життя шести людей. Загалом йдеться про майже сотню окремих пожеж поблизу курортів та селищ на узбережжі Середземного та Егейського морів.

 

За словами влади, всі пожежі, окрім 10, зараз під контролем.

 

Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган побував у районі НС і облетів його на гелікоптері. Після чого заявив про затримання в турецькій провінції Мугла підозрюваного в підпалі лісів.

 

За його словами, правоохоронці розслідують причини масштабних лісових пожеж, що охопили південні регіони країни. Однак Ердоган припустив, що займання могли виникнути через підпали.

 

«Якщо є ті, хто зраджують нашу країну і нашу націю до такої міри, що здатні підпалити свою батьківщину, то наш обов'язок – зловити їх і забезпечити найсуворіше покарання», – сказав турецький лідер.

 

За даними турецької влади, пожежі охопили шість провінцій на півдні країни. Ердоган  пообіцяв місцевим жителям протягом року відбудувати будинки постраждалих, а також повідомив про виділення близько 6 млн доларів їм на допомогу.

 

 

У гасінні пожеж в Туреччині беруть участь авіаційні сили з України, Росії, Ірану та Азербайджану.

 

Як повідомляла «УМ», МЗС України закликало українців не їхати на відпочинок до Туреччини, курортні регіони якої охоплені масштабними лісовими пожежами.