Французькі вандали розгромили декілька центрів вакцинації

11:11, 19.07.2021
Французькі вандали розгромили декілька центрів вакцинації

У вихідні понад 100 000 людей протестували проти нових заходів коронавірусу французького уряду

У Франції вандали розгромили та пограбували два центри вакцинації на тлі протестів проти запровадження урядом більш жорстких коронавірусних обмежень.

 

Як інформує УМ, про це 19 липня повідомило ВВС.

 

За заявою місцевої влади, у п'ятницю ввечері один об'єкт на південному сході Франції зазнав вандалізму і був затоплений. На день пізніше інша клініка на південному заході країни була частково зруйнована внаслідок, як стверджують ЗМІ, підпалу.

 

Інциденти сталися у вихідні дні, коли проходили демонстрації проти нових коронавірусних обмежень.

 

У суботу понад 100 тисяч осіб вийшли на вулиці по всій Франції, щоб засудити правила, розроблені для боротьби з кількістю інфекцій, що зростає. Зокрема, йдеться про обов'язкову вакцинацію медичних працівників і запровадження пропусків до більшості громадських місць.

 

Критики звинуватили уряд президента Емануеля Макрона у порушенні свобод людини. Проте сотні тисяч людей записалися на вакцинацію після того, як минулого тижня Макрон оприлюднив новий план боротьби з пандемією.

 

Нагадаємо, що напередодні Франція також посилила правила в'їзду для мандрівників після різкого збільшення кількості хворих COVID-19 в країні.

 

Станом на ранок 19 липня у Франції підтверджено 5 867 730 випадків коронавірусу, з них 111 472 смертельні.