США пропонують перенести візит Зеленського

14:53, 17.07.2021
США пропонують перенести візит Зеленського

Дата візиту Зеленського до США лишається невідомою. (Фото Офісу президента)

Офіційний Вашингтон пропонує провести візит президента України Володимира Зеленського до США у серпні, а не липні, як планувалося раніше.

 

Як передає Україна молода, про це пишуть окремі українські ЗМІ з посиланням на власні джерела у суботу.

 

Зокрема, за даними джерел УП, Вашингтон пропонує провести візит у серпні, однак в Офісі президента незадоволені такими термінами.

 

Як повідомляє джерело, ключовою проблемою в організації візиту є ситуації навколо "Нафтогазу України".

 

"Це не питання персоналій, це питання реформи корпоративного управління", - зазначило джерело.

 

Разом з тим, за інформацією ZN.UA, ще після першого телефонного спілкування глави Офісу президента Андрія Єрмака із заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд в червні сторони тричі узгоджували тексти своїх повідомлень.

 

Під час цих погоджень, за словами джерел, американська сторона викреслила слово "липневий" з українського повідомлення, в якому говорилося, що Єрмак і Нуланд обговорювали майбутній візит президента України до США.

 

Тож наразі Вашингтон пропонує Києву провести цей візит в кінці серпня, але до Дня Незалежності України, що викликає крайнє незадоволення української сторони.

 

Речник президента Сергій Никифоров напередодні заявив, що дата і порядок денний візиту Зеленського до Сполучених Штатів наразі перебувають на фінальному етапі узгодження й можуть бути оприлюднені найближчими днями.

 

Як повідомляла «УМ», 7 червня президенти України Володимир Зеленський і США Джо Байден провели телефонні переговори, під час яких американський лідер запросив українського колегу відвідати Білий дім.