НСЖУ не підтвердила членство депутата від ОПЗЖ у спілці

16:01, 13.07.2021
НСЖУ не підтвердила членство депутата від ОПЗЖ у спілці

У НСЖУ намагаються зберегти незалежність і незаангажованість

Секретаріат та Ревізійна комісія Національної спілки журналістів України вирішили не підтверджувати членство депутата Одеської міської ради від партії «Опозиційна платформа — За життя» Володимира Корнієнка в НСЖУ, а також рекомендували правлінню Одеської регіональної організації скасувати рішення про прийняття його до спілки.

 

Як інформує УМ, про це НСЖУ повідомила 13 липня за результатами позачергового засідання секретаріату та ревізійної комісії НСЖУ за участю керівників Одеської, Рівненської та Волинської обласних організацій.

 

У НСЖУ також створили робочу групу із членів Секретаріату та Ревізійної комісії для допомоги Одеській регіональній організації «для попередження аналогічних випадків, які негативно впливають на репутацію спілки».

 

Крім того, учасники засідання вирішили переглянути норми прийому до спілки. Зокрема, керівництво НСЖУ запропонувало обласним організаціям утриматися від прийому до спілки осіб, які є чинними депутатами рад усіх рівнів, окрім сільської.

 

Нагадаємо, що 4 червня 2021 року депутат Одеської міськради восьмого скликання від партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) Володимир Корнієнко отримав посвідчення журналіста від Національної спілки журналістів України. Це не перший скандал у НСЖУ, пов'язаний з посвідченнями. Зокрема, у 2020 році Національна спілка журналістів України пропонувала блогерам отримати посвідчення журналіста за умови дотримання низки вимог Спілки.

 

Проблема з журналістськими посвідченнями не нова. Нещодавно Рада з питань свободи слова знову почала розмову на цю тему й закликала медіаспільноту долучитись до дискусії щодо видачі єдиної прескарти.