Свято Купала: у Самгородку на Черкащині народ вигицував до світанку, фото

07:12, 12.07.2021
Свято Купала: у Самгородку на Черкащині народ вигицував до світанку, фото

Майстер-клас з плетіння вінків з трав у Самгородку. (Фото автора)

Гучно, весело, цілими родинами, з дітьми та онуками відсвяткували Івана Купала на Черкащині в селі  Самгородок минулої суботи. Зібралося до 3 тисяч  людей.

 

Треба було бачити який піднесений настрій панував на святі, аби зрозуміти, що такі людні зібрання дуже важливі й потрібні.

 

А подивитися на самгородському святі Івана Купала було що і розважитися було де. Оскільки народні гуляння були організовані вукраїнськихтрадиціях, то і для дорослих, і для дітей було запропоновано чимало розваг.

 

 

Малеча вподобала дитячу зону з батутами та гірками, дорослі були в захопленні від майстер-класів з плетіння вінків з трав, лозоплетіння, виставок виробів народних майстрів, а  біля влаштованих фотозон завжди було людно. Кожен хотів зробити собі на памʼятьколоритусвітлину.

 

 

Також для гостей працювала виїзна торгівля, де можна було придбати різноманітні смаколики та купити сувеніри. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у конкурсах, спортивних змаганнях,  а яким захоплюючим був концерт народної самодіяльності – наш талановитий народ вміє і заспівати, і  затанцювати.

 

Вражаючим були виступи  Вітора Павліка та київського кавер-гурту «CrazyTrain», під музику останніх  народ вигицував під липневими зорями майже до півночі. А скільки емоцій викликав неймовірної краси салют, який розквітнув у небі.

 

 

«Ми стараємося щороку приїхати сюди на Івана Купала. Тож  і цьогоріч зібралися тут не тільки всією родиною, а ще й друзів запросили.  Ви ж бачите, яка тут неймовірно мальовнича природа, який тут гарний ставок і як все продумано  організовано», – говорить «Україні молодій»  Ольга Поповиченко з Черкас.

 

Жінка переконана,  що  гарно проведений час під час народних гулянь у Самгородку додав настрою і позитиву всім, хто там був.

 

 

Організаторами народного гуляння традиційно вже шосте літо поспіль стала группа компаній «Агро-Рось», засновником якої є меценат Анатолій Семинога, який народився і виріс у Самгородку та Всеукраїнське об'єднання «ЧЕРКАЩАНИ».

 

Нагадаємо, народне й магічне свято Івана Купайла, присвячене літньому сонцестоянню.