До вбивства президента Гаїті причетні десятки осіб

10:47, 09.07.2021
До вбивства президента Гаїті причетні десятки осіб

Пошук інших зловмисників у Гаїті тривають

Влада Гаїті заявляє про 28 членів угруповання, причетних до вбивства президента Жовенеля Моїза.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє британська газета The Guardian, яка вважається однією з найкращих газет Великобританії.

 

За даними АР (Associated Press – одного найбільших у світі і найбільше інформаційне агентство США), зазначається, що правоохоронним органам вдалося заарештувати 17 підозрюваних, з яких 15 - колумбійці.

 

Серед заарештованих – двоє чоловіків, які вважаються американцями гаїтянського походження – Джеймс Соладжес та Джозеф Вінсент. Один з них, як стверджується, є колишнім охоронцем посольства Канади в Порт-о-Пренсі.

 

Найстаршому підозрюваному 55 років, наймолодшому, Соладжесу, 35 років.

 

Усіх причетних до вбивства продовжують шукати.

 

Нагадаємо, що 7 липня група невідомих застрелила у резиденції президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники скоїли напад на приватну резиденцію голови держави вночі. Також стріляли в дружину Моїза, вона вижила після нападу, її відвезли до Флориди, де вона, як стверджується, перебуває у критичному, але стабільному стані.

 

На тілі Моїза зафіксували 12 вогнепальних поранень.

 

Відео, опубліковане після стрілянини, показує важкоозброєних чоловіків, одягнених в чорне. Біля резиденції президента Моїза вони кричать англійською: «DEA (Управління боротьби з наркотиками США – УМ.) , всім залишатися на місцях!».

 

Посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд заявив, що, хоча зловмисники переодягнулися в агентів УБН, він вважає, що «насправді вони не є американськими агентами».

 

Жозеф оголосив у країні воєнний стан на два тижні. Це надзвичайний стан, що має бути запроваджений виконавчою владою, зокрема, главою держави, з санкції відповідного державного органу для його виконання. Він також заявив, що керуватиме країною після вбивства президента країни Моїза.

 

Моїз обіймав посаду президента Гаїті з лютого 2017 року.

 

Цей замах на Моїза був не першим - у жовтні 2018 року його обстріляли під час офіційної церемонії, але тоді голова держави не постраждав.