Голова правління «Кузні на Рибальському» арештований судом

14:21, 07.07.2021
Голова правління «Кузні на Рибальському» арештований судом

Кайданки підозрюваному вдягли прямо в залі суду

Печерський суд обрав запобіжний захід вже другому підозрюваному у справі щодо продажу для ЗСУ неякісної військової техніки.

 

Печерський суд 7 липня розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень.

 

Як інформує УМ, про це у середу, 7 липня, повідомило ДБР на своєму сайті.

 

Нагадаємо, що у п’ятницю, 2 липня, слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику Міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

 

Посадовців слідчі ДБР підозрюють у змові та організації поставок до армійських підрозділів протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у Збройних Силах України. У підсумку такі дії посадовців завдали державі збитків на суму понад 475 млн гривень.

 

Додамо, що 5 липня суд обрав одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі приблизно 443 млн гривень.