У Бучі увосьме відбувся Міжнародний фестиваль оперети, опери та мюзиклу О-Fest

13:56, 30.06.2021
У Бучі увосьме відбувся  Міжнародний фестиваль оперети, опери та мюзиклу О-Fest

Яскравий бучанський О-Fest

«Вісімка нагадує безкінечність – посміхається Богдан Струтинський, керівник Національного академічного театру оперети, або як він ще жартома називається НАТО.

 

Надворі йде шалена злива, та вона робить міський бучанський парк ще загадковішим і зовсім не заважає урочистому відкриттю О-Fest-2021.

 

Невеличке містечко під Києвом Буча 26 червня вже увосьме приймало Міжнародний музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу О-Fest-2021 у своєму розкішному міському парку.

 

Фестивальні події відбувалися у класичному форматі у літньому театрі та у форматі open-air на різних мистецьких локаціях.

 

Зазвичай фест проходить на початку червня, та цього року через пандемію проведення трішки відклали і він символічно збігся зі  святкуваннями до Дня Конституції.

 

Співорганізаторами фестивалю є Національна оперета та Бучанська міська рада.

 

Цей тандем співпраці виявився дуже успішним, і вже не перший рік дарує як українцям, так і гостям країни чимало позитивних емоцій, цікавого досвіду та нових вражень.

 

Цього року О-Fest проводився також за підтримки Київської міської державної адміністрації та департаменту культури КМДА.

 

 

В О-Fest-2021 взяли участь зіркові артисти з Австрії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Ірану, Казахстану, Китаю, Литви, Молдови.

 

Уперше за всю історію фестивалю у концертах виступав представник Словенії.

 

Румуни цього року не приїхали, проте записали тепле відеоповідомлення.

 

«Для Національної оперети України О-Fest важливий тим, що дає, перш за все, художнє, професійне зростання артистів, сприяє обміну досвідом, взаємодії вокалістів різних вокальних шкіл із різних країн, – каже Богдан Струтинський. – А для глядачів  це прекрасне шоу!

Фестиваль сприяє популяризації жанру оперети, також це ефективна реклама Національної оперети в Україні і у світі. За вісім років свого існування до  О-Fest долучилося 30 країн та 117 іноземних вокалістів. Фестиваль класичної музики – ознака високої культури міста, держави. Він звеличує культуру країни».

 

Дводенна програма фестивалю поєднала цікаві мистецькі акції та розмаїття дитячих розваг.

 

На локаціях у Бучі були скульптурні експозиції, виставки живопису та графіки, інсталяції сучасного мистецтва, інтерактивні візуальні проєкти. Виступали музиканти, танцювальні колективи, відбувались концерти камерних ансамблів, майстер-класи, театралізовані постановки.

 

Головною подією фестивалю став Гранд-концерт у літньому театрі у Бучі та 27 червня в оновленій Опереті у Києві, в яких взяли участь іноземні та українські артисти.

 

Усе було яскраво, красиво, натхненно, а під час концертів публіка почула відомі світові арії та пісні з відомих мюзиклів.

 

На прес-конференції мер Бучі Анатолій Федорук повідомив приємну новину: наступного року фестиваль заплановано проводити упродовж трьох днів – з п’ятниці по неділю.

 

Перші два дні фестивальні події відбуватимуться в Бучі – у п’ятницю вечір з хедлайнером, у суботу – репертуарний день, а в неділю – урочисте закриття у Києві біля Арки Дружби народів.          

 

Фестиваль зростає, і в цьому контексті організатори згадали Альфа-Джаз, який поступово перетворився у тижневе свято.

 

«Ви розумієте, про яку дорожню карту я мрію», – сказав Богдан Струтинський і  додав: - Маю великі сподівання. О-Fest теж розширить свій формат, даруючи глядачам класичне оперне мистецтво та яскраві сцени з улюблених мюзиклів цілий тиждень».  

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Наталя Рудніченко