У Чорному морі стартують навчання Sea Breeze 2021

10:01, 28.06.2021
У Чорному морі стартують навчання Sea Breeze 2021

Американо-українські навчання Sea Breeze 2021

Сьогодні, 28 червня,  у регіоні Чорного моря розпочинаються американо-українські навчання Sea Breeze 2021 і морське патрулювання, що організовуються Військово-морськими силами (ВМС) України і шостим оперативним флотом ВМС США.

 

Цьогоріч до них долучиться найбільша кількість країн-учасниць НАТО за всю історію – понад 5 тисяч бійців.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють ВМС США в Twitter.

 

У «Сі Бриз» візьме участь друга постійна військово-морська група НАТО.

 

Вони протягом двох  тижнів разом з українським Військово-морськими силами будуть відпрацьовувати різні бойові сценарії.

 

Зокрема: зіткнення десантних кораблів, маневри на суші, водолазні операції, морські операції з перехоплення, протиповітряну оборону, взаємодія в ході спеціальних операцій, протичовнову активність, а також пошуково-рятувальні операції.

 

Навчання проходитимуть з 28 червня до 10 липня 2021 року.

 

Від України до них залучатимуться сили та підрозділи Військово-Морських, Повітряних, Сухопутних військ ЗСУ, Сил спеціальних операцій ЗСУ, Сил підтримки ЗСУ, Сил оборони.

 

"Цього року передбачається значне збільшення складу сил і засобів берегового компонента, зокрема зі складу морської піхоти України і США, велика кількість броньованої техніки та артилерії. До повітряного компонента планується залучити літаки і вертольоти з американського боку і з боку української морської авіації, Повітряних сил ЗС України, Державної прикордонної служби, а також безпілотні авіаційні комплекси", - зазначили в пресслужбі командування ВМС України.
 

Як повідомляла «УМ», Росія закликала США відмовитися від участі у навчаннях Sea Breeze нібито через «масштабність і явно агресивний характер».

 

Уряд Великої Британії заявив, що ніхто «не буде заважати» проходити британським кораблям у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.