Разумков заперечує звільнення з посади спікера ВР

14:48, 25.06.2021
Разумков заперечує  звільнення з посади спікера ВР

Спікер парламенту Дмитро Разумков не планує іти у відставку

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков запевнив, що не планує йти у відставку та наголосив, що не причетний до чуток про його звільнення. 

 

Як інформує УМ, про це він повідомив  на пресконференції.

 

«Пам’ятаєте, писали і мої колеги, і говорили наші джерела про те, що можлива ваша відставка з заміною на пана Стефанчука, який більш лояльний до ОП і до пана президента. Нещодавно, пан Подоляк, який працює в ОП, він розповів, що це нібито ви самі поширюєте чутки, що буде ваша відставка. Поясність, будь ласка, наскільки це правда, і якщо ні, то чому пан Подоляк так говорить?», - прозвучало запитання від журналіста.

 

«Я не читаю Подоляка, це перше. Друге,я не збираюсь у відставку, тому і розганяти такі чутки не планую, не робив цього і робити не буду. Знаєте в мене немає часу… Пам’ятаєте, як у Булгакова, “не читайте советских газет до обеда», – відповівспікер ВР.

 

Він також наголосив, що  не бачить сенсу у будь-яких чутках про його звільнення з посади.

 

«І деяких своїх колег, я намагаюсь не читати, тому що там більше розмов, ніж роботи. Я все ж таки вважаю, що ми повинні сьогодні в тих умовах, яких живе країна сконцентруватися на роботі, на конкретній роботі і справах. Зараз  немає виборчої кампанії, щоб щось вибудовувати якісь логічні, або алогічні процеси. Моя робота  мені подобається, я сподіваюсь я її роблю ефективно, але не мені судити. І я її буду робити до того часу, доки мені це довірить український народ», – зауважив Голова Верховної Ради України.

 

Нагадаємо, ДмитроРазумков розкритикував законопроєкт президента щодо олігархів.

 

На його думку, в президентському законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів, оскільки, гіпотетично, олігархи можуть бути в складі РНБО, яке й визначатиме людину олігархом, тому варто створити спеціальний орган, який опікуватиметься таким реєстром.

 

Раніше Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про збільшення видатків на забезпечення правосуддя місцевими й апеляційними судами  шляхом скорочення фінансування програми підготовки олімпійців, паралімпійців та дефлімпійців