У Греції «застрягли» понад 500 українських туристів

18:26, 24.06.2021
У Греції «застрягли» понад 500 українських туристів

Українським туристам в Греції зараз не переливки

Грецька туристична компанія Mouzenidis Travel призупинила обслуговування іноземних туристів, зокрема з України, хоча ті заплатили за послуги. У результаті понад 500 українських туристів «застрягли» в Греції.

 

Як інформує УМ, про це 24 червня повідомило МЗС України на своєму сайті.

 

У повідомлені, зокрема, сказано: «Сьогодні, 24 червня, Міністерство закордонних справ України повідомило, що завдяки роботі дипломатів туристи, у яких виникли проблеми з Mouzenidis Travel, повернуться до України. Зробити це вони зможуть 25 – 26 червня».

 

За інформацією МЗС, посольство в Афінах та консульство України в Салоніках разом з Державним агенством розвитку туризму та українськими туроператорами працюють над вирішенням труднощів із поселенням в готелях та поверненням наших туристів на Батьківщину.

 

Завдяки роботі дипломатів 25 – 26 червня мають відбутися авіарейси за маршрутами Салоніки – Київ, Салоніки – Львів та Іракліон – Київ, якими в Україну зможуть повернутися понад 500 наших громадян, – йдеться у повідомлені.

 

Зазначається, що раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба мобілізував ресурси дипломатичної служби на допомогу українським туристам у Греції після призупинення діяльності грецької туристичної компанії.

 

У МЗС також нагадали, що задля уникнення проблемних ситуацій клієнти Mouzenidis Travel перед поїздкою до Греції мають обов'язково вийти на зв'язок з готелем для перевірки дійсності придбаного туру.