У США винесли перший вирок за штурм Капітолія

11:59, 24.06.2021
У США винесли перший вирок за штурм Капітолія

Прихильники Дональда Трампа штурмують Капітолій, 6 січня 2021 року

У Вашингтоні федеральний суддя виніс 23 червня перший вирок у справах про штурм Капітолія в січні цього року. Суддя засудив обвинувачену в участі у штурмі 49-річну Анну Морган-Ллойд до 36 місяців умовного терміну, 120 годин громадських робіт і сплати 500 доларів компенсації за заподіяну шкоду.

 

Як інформує УМ, про це повідомила інформагенція dpa з посиланням на американські ЗМІ.

 

Раніше обвинувачена жителька штату Індіана вже визнала свою провину. Вона вважає, що рішення проникнути в Капітолій було неправильним. За її словами, вона нікого не поранила, нічого не пошкодила і перебувала у будівлі лише близько 10 хвилин. Анна Морган-Ллойд поїхала до Вашингтона, щоб послухати виступ Трампа. Як стверджує жінка сьогодні, їй соромно, що події того дня стали "диким проявом насильства.

 

Загалом близько 500 особам висунули обвинувачення у правопорушеннях у зв'язку зі штурмом Капітолія 6 січня. Обвинувачення варіюються від дрібного хуліганства до нападу на поліцейських зі зброєю. Трьом групам обвинувачених також інкримінують змову з метою штурму Капітолія.

 

Нагадаємо, 6 січня прихильники колишнього президента США Дональда Трампа після його заклику вирушити в бік будівлі Конгресу увірвалися до Капітолія. Тоді внаслідок сутичок з поліцією та безладів загинули п'ятеро людей. Демократи звинуватили тодішнього президента Трампа, який не хотів визнавати поразку на президентських виборах, в "підбурюванні до заколоту" й розпочали процедуру імпічменту. Утім, 13 лютого Сенат США не підтримав імпічмент Трампу, який на той час вже не обіймав посаду президента США.