У Страсбурзі почалась літня сесія ПАРЄ

11:16, 21.06.2021
У Страсбурзі почалась літня сесія ПАРЄ

ПАРЄ - літня сесія

У Страсбурзі розпочинає роботу літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Засідання 21-24 червня відбудеться у гібридному форматі.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють західні медіа.

 

Частина делегатів прибула до Страсбурга та працюватиме фізично у палаці «Європа».

 

Решта братимуть участь у дебатах та голосуваннях дистанційно через віртуальну систему.

 

За проєктом порядку денного сесії, у середу, 23 червня, Асамблея проведе дебати та ухвалить резолюцію про ситуацію із кримськими татарами в окупованому Росією Криму.

 

Водночас у центрі програми літньої сесії ПАРЄ є відзначення у форматі спеціальної події 10-річниці ухвалення конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція).

 

У ПАРЄ планують наголосити на необхідності подальшого підписання, ратифікації та ефективної імплементації Стамбульської конвенції країнами-членами Ради Європи.

 

Серед інших питань порядку денного сесії, делегати обговорять захист основоположних прав та правові наслідки запровадження так званих COVID-сертифікатів; захист соціально-економічних прав громадян в умовах пандемії та її вплив на права дітей.

 

Також  Асамблея проведе дебати з проблематики переслідування політиків за свої заяви, висловлені під час політичної діяльності; відносно прозорості іноземного фінансування політичних партій під час виборчих кампаній; а також щодо посилення ролі жінок у процесі ухвалення публічних і політичних рішень.

 

Крім того, заплановано  обговорення  ситуації  в Білорусі.

 

Також парламентарії обговорять європейську політику відносно діаспор і боротьбу проти афрофобії в Європі.

 

До Асамблеї звернеться та відповість на запитання делегатів міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, як представник нині головуючої країни у Комітеті міністрів Ради Європи (КМРЄ).