У МЗС РФ пригорає через Кримську платформу

14:59, 19.06.2021
У МЗС РФ пригорає через Кримську платформу

Крим - це Україна!

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації  істерично відреагували на ініціативу України щодо  "Кримської платформи".

 

Як інформує УМ, агентство  ТАСС розповсюдило  щодо цього заяву офіційної  представниці МЗС РФ Марії Захарової.

 

«Раніше київські діячі хотіли Крим повернути. Зараз бажання скромніше - просто яскравий захід потрібний. Від безвиході, мабуть, вирішили на собі перевірити дію прислів'я: «Скільки не говори халва, в роті солодше не стане». Мазохісти», - примітивно зазначила  вона.

 

Днями, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія  всіляко протидіяла українській ініціативі під назвою "Кримська платформа".

 

"Нервова, місцями істерична реакція РФ на «Кримську платформу» підтверджує, що ми на правильному шляху", - зазначив Дмитро Кулеба

 

"Я вважаю, що сім років після початку незаконної окупації Криму РФ, після всіх тих системних порушень прав людини, які здійснила Росія на окупованих територіях, це не лише політично та юридично, а й морально правильно підтримати «Кримську платформу». Крим був, є і буде Україною", - сказав глава українського МЗС.

 

Міністр зазначив, що саме ухвалення стратегії з деокупації Криму вже є величезним кроком вперед і нагадав, що з 2014 року в Україні не було жодного документа, який би комплексно зводив всі кроки та підходи, необхідні для деокупації Криму.

 

"На виконання стратегії уряд затвердить детальний план заходів про те, що робитиметься конкретно. Цей план заходів складатиметься з двох блоків. Перший - це внутрішня політика, і другий - це те, що потрібно зробити у зовнішній політиці. За міжнародний аспект відповідатиме Міністерство закордонних справ. І тут, безумовно, ключовою ініціативою є запуск "Кримської платформи, - пояснив він.

 

Як повідомляла УМ, цими днями в Туреччині проходить Анталійський дипломатичний форум, ймовірна причина відсутності російської делегації на цьому заході,  який зібрав делегації понад 40 країн: росіянам «незатишно» через присутність представників Меджлісу кримськотатарського народу.

 

Також УМ повідомила, що на форму п'ятий президент України Петро Порошенко тет-а-тет поспілкувався  із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом