На Прикарпатті учні коледжу отруїлись чадним газом

10:27, 17.06.2021
На Прикарпатті учні коледжу отруїлись чадним газом

Діти у важкому стані

В Івано-Франківську з діагнозом отруєння чадним газом до обласної дитячої клінічної лікарні госпіталізували 8 дітей, з них троє – у тяжкому стані.

 

Як інформує УМ, про це 17 червня повідомило Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

 

«…Надійшло повідомлення від чергового лікаря КНП «ОКЦ Екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф» про те, що до обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізовано 8 дітей з гуртожитку, а саме: 3 у важкому стані та 5 у стані середньої важкості. Діагноз: отруєння чадним газом», - повідомляє управління ОДА.

 

За їхньою інформацією, станом на 5 годину 30 хвилин ранку загрози їхньому життю немає.

 

Відомо, що госпіталізовані – учні коледжу «Технологій і бізнесу», які проживали у гуртожитку на вулиці Коновальця. Вночі через наявність різкого запаху невідомої речовини персонал гуртожитку вивів усіх дітей з гуртожитку. Також вночі в Івано-Франківську через різкий сторонній запах невідомої речовини зі своїх квартир виходили на вулицю мешканці будинків на вулицях Петлюри, 23, 25 та Коновальця, 144, 146.

 

Рятувальники провели обстеження та провели заміри концентрації небезпечних речовин та загазованості в повітрі.

 

«Станом на 02.30 подія стабілізувалась, спостерігається зниження рівня відчуття запаху невідомої речовини, всі жителі в т.ч. діти гуртожитку повернулись до свого помешкання. Станом на 03.30 год. запах невідомої речовини не відчувається», - зазначає управління ОДА.

 

Правоохоронці проводять слідчі дії.