Для ЗСУ медичні маски потягнули посадовцям на вирок суду за мільйон гривень відкату

13:58, 16.06.2021
Для ЗСУ медичні маски потягнули  посадовцям на вирок суду за мільйон гривень відкату

Мільйон відкату замаскувати не вдалось

Начальник управління медичного постачання Командування Медичних Сил ЗСУ разом з командиром медичної роти та посадовцем Держенергонагляду отримали 500 тисяч гривень за сприяння у закупівлі медичних масок для Збройних сил України.

 

Також, дві цивільні особи отримали від цього ж підприємця хабар у розмірі 498 тисяч гривень за вплив на прийняття рішень командуванням Медичних сил ЗСУ.

 

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно начальника управління медичного постачання Командування Медичних Сил ЗСУ та командира медичної роти однієї з бригад ЗСУ за фактом одержання неправомірної вигоди, а також колишнього посадовця Державної інспекції енергетичного нагляду за фактами одержання неправомірної вигоди та зловживання впливом.

 

«Розслідуванням встановлено, що начальник управління медичного постачання Командування Медичних Сил ЗСУ разом з командиром медичної роти та посадовцем Держенергонагляду, залучивши цивільну особу в якості пособника, одержали від одного з підприємців 500 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За вказану винагороду начальник управління обіцяв сприяти укладенню Міністерством оборони договору з визначеною ним юридичною особою на закупівлю 1 мільйон 250 тисяч штук одноразових медичних масок загальною вартістю понад 8,1 мільйона гривень. Крім цього, він мав забезпечити прийняття товару за відсутності необхідних документів, а також повну оплату його вартості, попри виявлені контролюючим органом порушення та недотримання контрагентом умов договору щодо своєчасності строків поставки.

Також, дві цивільні особи отримали від цього ж підприємця для себе неправомірну вигоду у розмірі 498 тисяч гривень за вплив на прийняття рішень командуванням Медичних сил ЗСУ.

Стосовно цивільної особи, залученої до вчинення злочину в якості пособника, винесено вирок суду, який вже набрав законної сили», – зазначено у повідомленні.