Шкарлет заперечує наявність порушень в дисертації Ківи

15:54, 13.06.2021
Шкарлет заперечує наявність порушень в дисертації Ківи

Міністр освіти України Сергій Шкарлет

Міністерство освіти і науки України, до цього часу, не отримало ніяких скарг на порушення в дисертації народного депутата від «ОПЗЖ»  Іллі Ківи.

 

Міністр освіти Сергій Шкарлет запевняє, що фахівці відомства та експертна рада зроблять професійну експертизу цієї дисертації.

 

Ніяких заперечень з приводу дисертації Ківи в Міносвіти не надходило і порушень в ній немає.

 

Як інформує УМ, про це  в інтерв'ю «Радіо Свобода»заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 

«Ось, сьогодні документи зайшли до Міністерства освіти на експертизу. Я точно впевнений, що фахівці міністерства і експертна рада зроблять професійну експертизу цієї дисертації. А далі будемо вирішувати на підставі фактів. Заперечень в Міносвіти взагалі не надійшло. І навіть сьогодні, коли справа в щодо дисертації надійшло, ніяких фактів, нічого немає. Опір яке? У соцмережах? Ну, воно завжди. Якщо у кого є якісь підтвердження одного, другого, третього, офіційно людина повинна підписатися, що у нього є, не просто з соцмереж кинути знеособлену інформацію, адже це анонімка об'єктивно», - заявив Шкарлет.

 

Водночас, журналіст проекту Bihus.Info Данило Мокрик повідомив, що заява про порушення було передано в Міносвіти через кілька днів після захисту Ківою дисертації.

 

Редакція отримала відповідь, що відомості будуть враховані.

 

«Міністр освіти Шкарлет просто бреше. Про дисертації Ківи. Він сказав, що Міносвіти не отримало ніякої інформації про порушення в дисертації Ківи. Це - брехня. Через кілька днів після захисту, ми з юристами BIHUS.Info направили в МОН заяву, в якому вказали на основні порушення в дисертації. З Міністерства отримали відповідь, що відомості будуть враховані», - написав він у соцмережі Facebook.

 

Раніше Шкарлет звинуватив ЗМІ в упередженості, заявивши, щочужий текст у своїй роботі виділяв квадратними дужками.

 

Крім того, міністр  переконаний, що посилатися в статтях автор повинен тільки на джерело.