Путін назвав закид американського журналіста про вбитих опозиціонерів «словесним нетравленням»

13:13, 13.06.2021
Путін назвав закид американського журналіста про вбитих опозиціонерів «словесним нетравленням»

Путін до амерканського журналіста: "у вас словесний розлад"

Він також прокоментував слова Байдена, який вважає його вбивцею. 

 

Як інформує УМ, це напередодні саміту з президентом США Джо Байденом глава Кремля Владімір Путін озвучив в ефірі телеканалу NBC News.

 

Під час розмови підіймалося питання вбитих російських опозиціонерів та реакції президента на слова американського колеги, який назвав його вбивцею.

 

«Послухайте, за час мого перебування на посаді я звик до нападок з усіх боків і з самих різних областей під різними приводами, причинами, атакам різного калібру і жорстокості, нічого з цього мене не дивує», - відповів Путін на слова журналіста Кейра Сіммонса, який запитав, чи є російський гарант вбивцею. 

 

Журналіст після цього зазначив, що сумнівається, що президент Росії сказав правду.

 

Для підтвердження своїх слів він назвав список убитих російських опозиціонерів - Сергія Магнітського, Анни Політковської, Бориса Нємцова, Михайла Лесина.

 

«Я не хочу здатися грубим, але це схоже на якийсь розлад шлунку, тільки словесне нетравлення, - відповів Путін. - Ми знайшли злочинців, які скоїли ці діяння, деякі з них у в’язниці, і ми готові продовжувати роботу в цьому напрямку». 

 

Президенти США та Росії зустрінуться 16 червня.

 

У Кремлі підтвердили, щоДжо Байден і Владімір Путін зустрінуться у швейцарській Женеві.

 

Байден має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня. 

 

Також повідомлялося, що під час зустрічі сторони можуть порушитипитання безпеки та контролю озброєнь, порушення прав людини та інші.