Україна стартує на Євро-2020 у матчі з Нідерландами у Амстердамі

10:36, 13.06.2021
Україна стартує на Євро-2020 у матчі з Нідерландами у Амстердамі

Підопічні Андрія Шевченка прибули до Амстердаму ще в п’ятницю, а в суботу прогулялися вулицями міста у повному складі.

Збірна України починає виступ у стартовому поєдинку з національною командою Нідерландів на XVI чемпіонаті Європи з футболу, який розпочнеться на стадіоні «Йоган Кройф Арені» в Амстердамі у неділю о 22.00.

 

Як повідомляє Україна молода, підопічні Андрія Шевченка прибули до Амстердаму ще в п’ятницю ввечері, а в суботу прогулялися вулицями міста у повному складі.

 

Для українців це третя фінальна стадія чемпіонату Європи поспіль і в сумі, Нідерланди виступають удесяте.

 

 

Матч покажуть телеканали «Україна» і «Футбол 1».

 

Нагадаємо, що у 1988 році «помаранчеві» стали чемпіонами континенту.

 

На думку аналітиків букмекерських контор, фаворитами матчу є господарі поля. Так, компанія Parimatch перемогу Нідерландів оцінює коефіцієнтом 1,68, нічию - 3,70, виграш України - 6,10.

 

 

За всю історію команди зустрічалися собою лише у двох в товариських поєдинках. У 2008 році футболісти Нідерландів перемогли у Роттердамі - 3:0, а 2010-го була зафіксована нічия в Донецьку - 1:1. У складі українців голом відзначився Олександр Алієв.

 

В іншому поєдинку квартету С в Бухаресті (Румунія) зійдуться збірні Північної Македонії та Австрії, з якими «синьо-жовті» зіграють 17 та 21 червня відповідно.

 

У плей-офф Євро-2020 вийдуть перші дві команди кожної групи, а також чотири найкращі збірні з числа тих, що посядуть треті місця в своїх квартетах.

 

Матчі 1/8 фіналу відбудуться 26-29 червня, чвертьфінали пройдуть 2 і 3 липня, півфінали - 6 і 7 липня. Матчу за третє місце не буде.

 

Фінал чемпіонату Європи прийматиме 11 липня стадіон «Вемблі» в Лондоні (Англія).

 

Як повідомляла «УМ», Євро-2020 розпочалося нищівною перемогою збірної Італії над збірною Туреччини з рахунком 3:0.

 

Водночас, Міністерство закордонних справ Росії ніяк не вгамується через нову патріотичну форму Збірної України з футболу на Євро-2020: російські дипломати затято наполягають, що гасло «Слава Україні!» на футболках українських гравців ледь не тотожне з гаслом нацистської Німеччини «Heil Hitler» («хай живе Гітлер»).